Onze ervaren massagetherapeut Alien Fikkert ondersteunt je bij het verbeteren van je gezondheid en het hervinden van balans in lichaam en geest. Elke massage is maatwerk en daar past Alien de technieken op aan, in samenspraak met jou. Vanuit een holistische mensvisie, gericht op inzicht, bewustwording en heling.

Wat is holisme?

Holos komt uit het grieks en betekent letterlijk Heel.

Holisme is een zienswijze die naar de mens in zijn totaliteit kijkt en er vanuit gaat dat alles met elkaar samen hangt. Jij bent een geheel met je lichaam, emoties, gedachten en relaties. Je bent verbonden met de mensen om je heen, je sociale contacten, de maatschappij, de wereld. Alles heeft invloed op je (wel)zijn.

Lichamelijke klachten zijn volgens deze visie geen toevallige gebreken. Het drukt méér uit dan een lichamelijke verstoring. Klachten kunnen lichamelijk zijn en invloed hebben op het emotionele welbevinden, echter de omgekeerde weg is ook mogelijk. Hieruit blijkt dat alles in verbinding staat met elkaar. Niets staat op zichzelf.

Het doel is niet om de klacht te bestrijden, maar om te ervaren dat je zelf invloed kunt uitoefenen op je klacht. Je leert anders naar je klacht, emoties en problemen te kijken en er op een andere manier mee om te gaan.

Leer jezelf kennen via de signalen van je lichaam

Door een massage kun je spanning of ontspanning ervaren. Ook een bepaalde emotie kan naar voren komen. Dit is veelal gerelateerd aan een gebeurtenis die speelt in je leven.

Het lichaam streeft naar balans. Wanneer je uit balans bent, geeft je lichaam een signaal af in de vorm van vermoeidheid, pijn, kwaaltjes of dat het niet lekker loopt op je werk of in de privésfeer. De massagetherapie is er op gericht je bewust te laten worden van wat deze signalen je duidelijk willen maken, wat hun functie is. Zo leer je jezelf steeds beter kennen.

Behandeling op maat

Elke massage is maatwerk. Alien past de technieken specifiek op jou aan en begeleidt je door op jou af te stemmen. Bij rug-, schouder- en nekklachten is de Dorn methode zeer effectief gebleken. Heb je last van verminderde weerstand, ben je vaak of lang verkouden, heb je een verminderde weerstand, stress klachten of houd je vocht vast in de benen door spataderen of vaatproblematiek? Dan kan Lymfemassage via voetreflex je helpen. Voor een Zwangerschapsmassage neem je plaats op een speciale massagebank met borst-, en buikuitsparing. Alien is ook gespecialiseerd in Massage bij kanker.

Dit betekent niet dat je zelf helemaal niets doet. Als cliënt neem je actief deel aan de behandeling, in die zin dat alleen jij zelf uiteindelijk de verandering kunt bewerkstelligen. Je mag meer gaan voelen in je lijf en daardoor ben je minder aanwezig in je hoofd; het (over)denken, piekeren, analyseren.

Juist wanneer je klachten hebt en het minder comfortabel voelt door (emotionele) pijn, stress, onrust of andere triggers uit je omgeving is dat een uitnodiging om bij dat gevoel te zijn. Om te voelen zonder oordeel, in plaats van negeren, onderdrukken of ontkennen. Elk verhaal of ervaring is terug te brengen naar een gevoel in jouw lichaam. En dat vormt het uitgangspunt van een sessie. En ja… dat kan ook pittig zijn.

Door te zijn met wat er is, ga je ervaren dat er bijvoorbeeld meer ruimte en zachtheid ontstaat of dat het minder zwaar voelt. Hierdoor ontstaat er ruimte voor hernieuwde inzichten die voor jou waardevol kunnen zijn om toe te passen in je leven. Zo wordt je klacht of disbalans een verhaal dat ontrafeld mag worden.

Werkwijze

Tijdens de 1e sessie zal een intakegesprek plaatsvinden en duurt de behandeling ongeveer 90 minuten. De daarop volgende behandelingen duren ongeveer 5 kwartier. Deze bestaan altijd uit een voorgesprek, de massage en een nagesprek.

Bij verhindering graag 24 uur van te voren bericht geven om kosten voor de gereserveerde tijd te vermijden.

door... Alien Fikkert
op... afspraak
sessie 75 min...  €60,-
Maak een afspraak

Doordat Alien is aangesloten bij de beroepsvereniging NVST en de koepelorganisatie RBCZ kun je (een deel van) de behandeling vergoed krijgen, afhankelijk van waar je verzekerd bent. Dit is afhankelijk van je polis. Kijk op de website van de NVST voor welke vergoeding je in aanmerking komt. Massagetherapie valt onder de aanvullende verzekering. Fysio- en/of manuele therapie vallen onder de reguliere vergoedingen.

Klassieke massage

Bevordert de bloedsomloop, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter aangevoerd worden en afvalstoffen beter afgevoerd worden. Het geeft verlichting bij vermoeide of gespannen spieren. De beweging is over het algemeen richting het hart toe. De massage bestaat uit strijkingen, knedingen en duim over duim techniek

Energetische massage

Richt zich op de energiestromen van het lichaam. De beweging gaat van hoofd naar voeten. Deze massage bestaat ook uit strijkingen, knedingen en duim over duimtechniek.

Holistic Pulsing

Bij holistic pulsing gaat men ervan uit dat alles stroomt in ons lichaam. Denk aan bloed, lymfestroom, de ademhaling en de energiestroom. Het lichaam wordt in een zachte beweging gebracht. Deze beweging kun je door je lichaam heen voelen gaan. Hierdoor kan voelbaar worden waar de beweging stagneert of anders voelt.

Bindweefselmassage

Via het bindweefsel (onderste laag van de huid) is er een onderlinge verbinding tussen de huid, spieren, skelet, organen en lichaamsfuncties. Beïnvloeding komt tot stand via de zenuwbanen. Wanneer het bindweefsel verkleefd is met de onderlaag kan dit klachten geven.

Door het bindweefsel voorzichtig te rollen of middels knedingen, strijkingen of duim over duim technieken, kan het zich losser maken van de onderlaag. Hierdoor kan het lichaam zich herstellen.

Voetreflexmassage

Voetreflex is gebaseerd op het principe dat het gehele lichaam is terug te vinden op de voeten en dat de voeten weerspiegelen wat zich in het lichaam afspeelt. Door de voeten te masseren kan in het corresponderende gebied in het lichaam verandering optreden.

Lymfedrainage

Middels voetreflex massagetherapie heeft deze massagevorm als doel de lymfeafvoer te verbeteren, het immuunsysteem te activeren en pijn te verminderen. Deze vorm kan o.a. ingezet worden ter preventie om meer weerstand te hebben, bij verschillende vormen van oedeem, vermoeidheidsklachten en chronische verkoudheid.

Dorn methode

De Dorn Methode is een zeer milde therapie voor de correctie van heupen, wervels, armen en benen, waarbij de wervels op een voorzichtige manier met de duimen op hun plaats worden teruggezet. Altijd terwijl je een beweging maakt. Je doet dus zelf actief mee aan de behandeling.

Breuss massage

Meestal wordt de Breuss massage na een Dorn behandeling uitgevoerd om de wervelkolom nog meer te strekken, zodat je de enorme ontspanning van deze diepwerkende massage goed kunt ervaren. Wanneer er veel pijnklachten zijn, kan de Breuss massage voorafgaand aan de Dorn behandeling worden uitgevoerd, om de rug te ontspannen en daarmee op de behandeling voor te bereiden.

Je zwangerschap is een unieke tijd. Nu er een klein mensje in je groeit is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Een ontspannen lichaamsmassage kan fysiek en emotioneel ondersteunend werken. Het is een moment van genieten, alleen voor jou en je kindje.

Geheel afgestemd op jou en je veranderende lichaam

Zwangerschapsmassage is een ontspanningsmassage. In een relatief korte periode verandert er heel veel in je lichaam. Al die veranderingen kunnen er voor zorgen dat je sneller moe wordt of last krijgt van zwangerschapskwaaltjes, slapeloosheid, pijnlijke schouder-, nek- en rugklachten. Tegelijkertijd kun je door de hormoonveranderingen emotioneler zijn. De behandeling verandert mee met de ontwikkeling die het lichaam tijdens de zwangerschap doormaakt.

De behandeling wordt geheel op jou afgestemd. Je ligt op een speciale zwangerschapstafel met een borst en buikuitsparing. Je buik wordt volledig ondersteund door een daarvoor bestemde band. Zwangerschapsmassage mag gedurende je hele zwangerschapsperiode.

Na de bevalling

Ook na de bevalling kan massage ondersteunend werken: bij het herstel van je lichaam en je algehele balans. Daarnaast helpt deze ontspanningsmassage je de spieren te ontspannen die extra gebruikt worden bij het dragen/verzorgen van je baby en het geven van (borst)voeding, zoals de nek-, schouder- en rugspieren.

Na een keizersnede kun je na ca. 6 weken gemasseerd worden.

op... afspraak
sessie 75 min...  €60,-
Maak een afspraak

Een moment van postitieve aandacht voor je lichaam, zowel fysiek als mentaal ontspannend.

Volledig op jou afgestemd

Massage bij kanker is een specialisatie binnen het massagevak en behoeft zijn eigen specifieke werkwijze. De massage wordt per sessie volledig op jou afgestemd. Elke fase in (of na) het behandeltraject vraagt om specifieke begeleiding en behoeft zorgvuldige aandacht. Een massage met aandacht is ontspannend voor lichaam en geest.

Een massage is geschikt wanneer je in behandeling bent en ook wanneer je uitbehandeld bent. Het heeft positieve invloed op het verminderen van pijn, misselijkheid en vermoeidheid. h Het bevordert slaap, ondersteunt het herstellend vermogen, ontspant de spieren en verbetert de ademhaling.

op... afspraak
sessie 75 min...  €60,-
Maak een afspraak
"Mijn naam is Alien Fikkert. Getrouwd, 2 kinderen. Voorheen verpleegkundige. Sinds 2009 ben ik holistisch massagetherapeut. Voelen en 'zijn bij wat er is' staat hierin centraal. Iedere keer vind ik het bijzonder boeiend hoe vanuit verbinding een vertrouwen ontstaat. Dit ervaar ik als basis, om samen met de cliënt het pad van bewustwording te bewandelen. Harmonie, rust, verbinding, invoelen, afstemmen, creatief, veilig, vertrouwen, warm, open zijn een aantal kwaliteiten die passend zijn voor mij.

Ik ondersteun mensen die door fysieke of emotionele klachten spanning of stress ervaren in hun lijf en/of leven. Door aandacht, ruimte en rust te creëeren, geef ik je de mogelijkheid om te zijn bij dit gevoel. Je ‘zit’ minder in je hoofd en bent meer aanwezig in je lijf. Daardoor gaan de scherpe kantjes eraf en ervaar je meer ontspanning en mogelijk ook (meer) bewustzijn omtrent je klachten.

Waar het mij echt om gaat is dat ieder mens de weg naar zichzelf en in zichzelf herontdekt. Zodat je vanuit ontspanning en rust in je kracht komt te staan. Omdat ik geloof dat wanneer jij alle facetten van jezelf, in voorspoed en bij tegenslag kan omarmen, je een inspiratie bent voor de mensen om je heen. Zo creëren we samen een mooie wereld.

Create your inner peace…"
Opleidingen
Massage bij kanker specialisatie   2012
Holos, academie voor massagetherapie  HBO niveau   2002-2006
Inservice-A | A-verpleegkundige MBO niveau   1991-1996

Verder volgt Alien jaarlijks diverse bij- en nascholingen die verplicht zijn gesteld door de beroepsvereniging.

CONTACT

YOGA STATEParkstraat 26
9001 AT Grou
Yoga & Service | Esther
06-29578684 (va.11:00)
Massage | Alien


LET'S CONNECT

OVER YOGA STATE

De locatie voor yoga, yogatherapie en massage in Grou en omgeving. Je hoeft geen ervaring te hebben om te kunnen starten en kunt op ieder moment instromen. Hoe het nu met je gaat is het startpunt van een proces waarin je steeds weer iets nieuws ontdekt.

Critical Alignment Yoga Friesland | Slow Flow Yoga | Power-Vinyasa Yoga | Hatha Yoga (NL) | Hatha Yoga (yn it Frsysk) | Wake Up Yoga | Relax-Yin Yoga | Critical Alignment Therapie Friesland | Personal Yoga Training | Bedrijfsyoga | Holistische massage.

Docenten: Esther Nijdam, Joke Smid, Eveline Rouw, Renske Stoutjesdijk, Baukje Nynke Hoogeboom en Martin Struik.
Massagetherapeute: Alien Fikkert.

BEDRIJFSGEGEVENS

IBAN  NL74 RABO 0306 6947 78 t.n.v. Yogaminded
KvK  34308871
BTW  NL 1088 95 439 B01

NIEUWSBRIEF

Ontvang het Yoga State nieuws, met o.a. inspiratie op het gebied van yoga en gezondheid. We houden je up to date over roosterwijzigingen, leuke acties, bijzondere workshops en de lessen.