Baukje Nynke Hoogeboom

Baukje Nynke Hoogeboom

Yogadocent

Relax-Yin Yoga

Door het beoefenen van Yin yoga ondervind ik meer ruimte op zowel mentaal als fysiek vlak. Ik word er in veel opzichten soepeler van.

Zo’n 15 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Het voelde direct goed en de ontspanning die ik ervoer, was ontzettend fijn. Ik begon te experimenteren met verschillende stijlen van yoga en uiteindelijk ben ik blijven hangen bij Yin yoga.

Door het beoefenen van Yin yoga ondervind ik meer ‘ruimte’ op zowel mentaal als fysiek vlak. Ik word er in veel opzichten soepeler van.

In 2016 kwam de Yin-opleiding van Johan Noorloos op mijn pad. Dat leek me wel wat, want ik was op zoek naar meer verdieping, puur voor mezelf. Maar tijdens de opleiding kwam ik erachter dat het lesgeven zelf mij ook erg aansprak.

Ik heb naast de Yin yoga teacher training bij de Nieuwe Yogaschool het afgelopen jaar ook de module 2 Yin opleiding bij de BIVAG in Sneek gevolgd. Bij beide opleidingen heb ik mogen leren om helemaal aanwezig te zijn in een houding, naar binnen te keren en stil te worden. Echt mogen voelen wat er is, om daardoor steeds meer ruimte te ervaren. Een hele belevenis! Iedere keer leer ik weer nieuwe dingen en verandert mijn kijk er op.

Vanaf september 2017 ben ik zelf les gaan geven en vanaf oktober ook in Grou, het mooie dorp waarin ik ben opgegroeid.

Naast yoga houd ik van het maken van muziek (pianospelen), het buiten zijn in de natuur en geniet ik enorm van mijn gezin.

Graag wil ik mijn enthousiasme met jullie delen. Ik hoop dat jullie net zo verknocht aan Yin yoga raken als ik.