Renske Stoutjesdijk

Renske Stoutjesdijk

Yogadocent

Flow Yoga, Strong Flow Yoga

Yoga is leuk! Het is geweldig om te ontdekken wat je lichaam allemaal kan.

Yoga is mij met de paplepel ingegoten. Toen ik nog heel klein was, leerden mijn ouders mij spelletjes en ademhalingsoefeningen om beter te slapen, waarvan ik toen natuurlijk nog niet wist dat het yoga was. Ik herinner me dat ik mijn vader vaak yoga zag doen, en al plaagde ik hem dat hij volgens mij gewoon stiekem lag te slapen, vond ik het ook wel reuze interessant.

Toch stapte ik zelf pas jaren later op de mat. Toen ik als tiener te horen kreeg dat ik fibromyalgie heb, begon voor mij een lange zoektocht naar balans. Sporten had me altijd geholpen rust te creëren in de drukte in mijn hoofd, maar het lukte me maar niet om mijn fysieke grenzen te bewaken; ik ging elke keer te ver.

Tot ik, inmiddels begin twintig en alle blessures zat, besloot yoga een kans te geven. Ik begon rustig, met Slow Flow, en ik merkte al snel dat dit iets was wat ik wél kon met fibromyalgie. Sterker nog, ik begon me steeds beter te voelen! Ik werd steeds fitter en sterker. Toen ik Power Vinyasa yoga ontdekte, was het plaatje compleet. Fysiek uitdagend genoeg om zelfs mijn hoofd stil te krijgen, maar mét respect voor mij lichaam.

Ik volgde de Vinyasa Teacher Training (200 uur) van Johan Noorloos en Advanced Study Creative & Intelligent Sequencing (50 uur) met Daphne Koken (beide De Nieuwe Yogaschool). Ook heb ik deelgenomen aan de workshop Zwangere/pas bevallen vrouw in les integreren van Liese van Dam en heb ik de Kinderyoga bijscholing van Helen Purperhart (Jip & Jan Academie) afgerond.

Behalve yoga ben ik gek op koken, varen, fietsen, buiten zijn en bellenblazen. En al die dingen dan het liefst samen met mijn kleine meid.

In mijn lessen wil ik je graag de rust laten ervaren die yoga mij geeft, maar zeker ook het plezier. Yoga is leuk! Het is geweldig om te ontdekken wat je lichaam allemaal kan, maar het is ook heel fijn om te kunnen lachen om wat (nog) niet lukt. De combinatie tussen rust, focus, uitdaging en plezier, dát hoop ik over te kunnen brengen als docent.