YOGA WAAR & WANNEER JOU UITKOMT

• Groepslessen in onze Studio in Grou

• Live Online meedoen... Waar je wilt

• Les-opnames terugkijken... Wanneer je wilt

ZO WERKT HET

CRITICAL ALIGNMENT YOGA

Ontketen een natuurlijke kracht,
die je sterk én flexibel houdt.

IK WIL ME SOEPEL EN STERK VOELEN

Previous

Next

Home

Belangrijk bericht

Zoals je gemerkt hebt, heb je weinig tot niets van ons gehoord de afgelopen maanden. Ik begrijp het als dit vragen en misschien zelfs irritatie bij je heeft opgeroepen. Vandaar deze update.

Deze twee vragen spoken bijna dagelijks door mijn hoofd

Wil ik dit nog wel, op deze manier?
Gaan we door of stoppen we met Yoga State?

Aangezien ik je niet nog langer in onzekerheid wil laten, hak ik bij deze definitief de knoop door…
We stoppen.

We nemen afscheid van de studio zoals deze was. Om zo een 100% blanco canvas te creëren. En alle aandacht te kunnen richten op het vormgeven van een nieuwe toekomst. Met als kernthema’s: vrijheid, onafhankelijkheid en eenvoud.

Ook jou wil ik vragen om de studio, zoals je deze kent, met de structuur die je kent, los te laten. Neem alle bijzondere herinneringen met je mee. Het zal niet meer worden zoals het was.

Een nieuwe toekomst

De wereld lijkt ondertussen in sneltreinvaart in een totaal andere richting te bewegen dan de richting die ik persoonlijk voor ogen heb. Enerzijds maakt dit me bij tijd en wijle flink moedeloos. Anderzijds voel ik de enorme urgentie en het belang ervan om mijn inzichten hierover met je te delen. Maar het voelt alsof ik er nog niet klaar voor ben om dit ook te doen. Ik heb er vertrouwen in dat het moment om te delen zich vanzelf gaat aandienen op het juiste moment.

Ga je ooit weer yoga geven?

Zeker. Want bewegingsvrijheid… Dat blijf ik een groot goed vinden, waar ik enorm veel waarde aan hecht. Niet alleen die van mezelf, maar van ons allemaal. Privélessen Critical Alignment (via Zoom sessie of in de Studio) zijn nog steeds te boeken.

Groepslessen volgens een vast lesrooster?

In het kader van de vrijheid… Zeker niet meer. Gelukkig zijn er veel andere studio’s in de omgeving die dit blijven aanbieden. Nova Yoga en Club yoga in Leeuwarden kan ik van harte aanbevelen.

Wat ga je nog meer doen?

Momenteel volg ik een opleiding tot Orthomoleculair Voedingscoach. Wat dat is? Simpel gezegd leer ik nu alles over het natuurlijke dieet van de mens. Over het effect van voeding op je lijf, stemming, gedrag en mentale veerkracht, zodat je voeding ook als ‘medicijn’ kunt gaan toepassen. Vanaf eind dit jaar mag ik ook jou begeleiden op weg naar ‘food freedom’.

Wat er in de toekomst nog meer gaat gebeuren houd ik bewust nog open. Simpelweg omdat ik het nog niet weet. En dat heeft iets heel spannends en leuks in zich.

Mijn motto

Ik breek alleen iets af, als ik zeker weet…

  1. Dat het oude niet meer klopt.
  2. Dat er iets mooiers en beters voor in de plaats komt.

Ik realiseer me dat niet iedereen het straks met me eens zal zijn.
Dat spijt me. En tegelijkertijd is het onvermijdelijk.

Restitutie leskaarten en abonnementen

Als je in Momoyoga kijkt, zie je dat er geen abonnement of leskaart meer in je account staat; alle leskaarten en onbeperkt yoga abonnementen zijn stopgezet en beëindigd. In de eerste week van april 2021 hebben we een restitutie gedaan van eventueel nog openstaand tegoed.

Mocht je geen restitutie hebben ontvangen, dan stond er geen tegoed meer open. Of je rekeningnummer was niet bij ons bekend. In dat laatste geval kun je nog bericht van ons verwachten, met het verzoek om deze gegevens aan ons door te geven.

Je toegang tot Yoga State Online

Wanneer je al een Yoga State Online account hebt, blijf je gewoon toegang houden tot alle bestaande lesopnames. Totdat we anders besluiten kun je nog gratis gebruik blijven maken van Yoga State Online. Als bedankje voor je begrip, geduld en support in dit bijzondere jaar.

Doneren mag echter altijd, mocht je je daar prettiger bij voelen. Binnengekomen donaties verdeel ik onder de betrokken docenten in de video’s.

Heb je nog geen toegang tot Yoga State Online? Zoals gezegd stellen stellen we deze service momenteel alleen beschikbaar aan de reeds bestaande gebruikers van het platform, om bovengenoemde reden. Zodra het platform weer wordt opengesteld, brengen we je op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Tot slot

Het spijt me wanneer je het vertrouwen in ons bent verloren door de onduidelijkheid van onze kant van de afgelopen tijd. Wij begrijpen het als je het jammer vindt dat de groepslessen zijn gestopt.

Ik snap het als deze beslissing vragen bij je oproept en ons hier meteen over wilt mailen. Voordat je dit doet… Neem eerst even de tijd om bovenstaande op je in te laten werken.

Alles voor de creatieve vrijheid.
We hopen dat je ons die ruimte gunt.

Namens, en voor, het hele team…
Dank je wel voor je aanwezigheid en toewijding de afgelopen jaren. 

We zullen je zeker missen!
Misschien zie we elkaar nog eens tijdens een privéles. Je bent altijd welkom… Als we niet met onze ‘nieuwe’ oldtimer camper weg zijn 🙂

Flexibele groet,
Esther

Hier lees je meer over waarom ik deze keuze heb gemaakt

DEZE LESSEN VIND JE OP YOGA STATE ONLINE

Critical Alignment

Doorbreek spanning.
Onderzoek je grenzen.
Verbeter je houding.
Hervind je natuurlijke kracht.

met Esther Nijdam

Relax - Yin

Sluit de dag ontspannen af.
Oefen je geduld.
Maak je lichaam weer soepel.
Voor een goede nachtrust.

met Baukje Nynke Hoogeboom

(Gentle) Flow

Beweeg vloeiend.
Focus.
Vertraag je tempo.
Volg het ritme van je ademhaling.

met Janel Hoogendoorn
.

Wake up

Laat je lichaam en geest ontwaken.
Word je bewust van je houding.
Voor een energieke dag.
Met een heldere focus.

met Esther Nijdam
.

Hatha - Relax

Richt je aandacht naar binnen.
Geef jezelf tijd om te herstellen.
Geniet van rustgevende klanken.
Relax.

met Janel Hoogendoorn

PRIVELES

Alle aandacht voor jou

Omdat er zoveel verschillende mensen naar groepslessen komen, wordt daar meestal voor een universeel thema gekozen. In een privéles sta jij, met jouw doelstelling en wensen voorop en stellen we een persoonlijk oefenplan of een speciale les samen. Afleiding van anderen is er niet.

Heb je terugkerende klachten of blessures?

Ach, ik ben niet anders gewend dan dat ik altijd last heb… Laat maar joh, ik heb al zoveel geprobeerd. Het is wat het is.

Wees eens eerlijk naar jezelf. Ben je daar écht ok mee? Of verlang je er stiekem toch naar om vrij van die pijn te zijn? Om weer volledig te vrij kunnen bewegen? Zonder ooit nog bang te zijn dat het weer mis gaat. Hoe zou dat voor je zijn? Wat zou je dan weer gaan doen?

Durf je daar nog over na te denken? Na alle pogingen die je hebt ondernomen. Het werkte allemaal maar tijdelijk. Daarna kwamen je klachten weer terug. Was je weer terug bij af.

Wat als ik jou vertel dat ze mij ook keer op keer hebben verteld dat ik maar met mijn klachten moest leren leven. Omdat ik er al te lang mee had rondgelopen. Iets in mij zei: Dat kan niet waar zijn. Het is gekomen, dus kan het ook weer gaan. Ik wist alleen niet hoe.

Ik bleef zoeken. Totdat ik Critical Alignment Therapie ontdekte. Eindelijk werd ik lijnrecht richting de oorsprong van mijn klacht geleid. Ik kreeg de tools aangereikt en leerde oefeningen, waarmee ik mezelf van de pijn (in mijn geval in mijn schouder, arm en pols, als gevolg van een scoliose) kon bevrijden.

Daar ben ik tot op de dag van vandaag zo dankbaar voor, dat ik mijn baan als ontwerper vaarwel heb gezegd, yogales ben gaan geven en een studio ben gestart. Zodat ik de technieken die mij zo hebben geholpen ook aan jou, en vele anderen kan leren.

Want als er iets is, dat mij echt raakt, dan is het wel dat ik iemand zoiets hoor zeggen als die eerste zin. Dan breekt m’n hart. Je mág hier weer over na gaan denken: Wat zou ik doen als ik weer vrij van pijn ben? Echt. Het kan.

Ook al weet je niet hoe.

Ik weet het inmiddels wel. En kan het ook aan jou leren. Niets liever dan dat…

 

SHOP

Tools voor thuis

Een goede yogamat waarop je niet uitglijdt, je eigen Critical Alignment tools, een fijn en stevig meditatiekussen… Je vindt ze in onze shop.

Yogastrip Critical Alignment

Yogastrip

19,50

BEKIJK PRODUCT

Yogamat Manduka

74,-

BEKIJK PRODUCT

Vilten mat | Rolletje

42,50

BEKIJK PRODUCT

Boogje | Backbender

140,-

BEKIJK PRODUCT

 

 

Je lichaam, gedachten, emoties, energie, je omgeving…
Alles hangt met elkaar samen.
Vormt een subtiele balans. Is continue in beweging.

 

BEKIJK LESROOSTER

 

LEZEN & LUISTEREN

YOGA UITPROBEREN
onbeperkt, een hele maand lang

Regel een proefmaand
Volg een proefmaand bij Yoga State

BOEK JE LESSEN
IN EEN HANDOMDRAAI

download de Momoyoga App

Gratis downloaden
Boek eenvoudig zelf je lessen bij Yoga State

Ontvang 5 tips voor meer balans in je dagelijkse leven