Critical Alignment

Wat zijn de voordelen van Critical Alignment? Uitleg van Gert van Leeuwen

Je loopt al een tijd rond met een bepaalde klacht of blessure. Het beïnvloedt je manier van bewegen in je dagelijkse leven of tijdens het sporten. Fysiek en/of mentaal. Je hebt al van alles geprobeerd, maar het komt steeds terug.


  • pijnklachten aan rug, nek, schouders, armen, benen en/of gewrichten. Van (uitbehandelde) aspecifieke klachten tot hernia.
  • (sport)blessures waar je maar last van blijft houden
  • scoliose (S-vorm van de rug), kyfose ('bolle' rug), RSI/KANS, etc.
  • stress gerelateerde klachten zoals ademhalingsproblemen, hyperventilatie, overspannenheid, burn-out
  • klachten vanwege je (werk)houding
  • niet lekker in je vel zitten
  • angst om te bewegen en/of te vallen
  • preventief
Krijg inzicht in wat je zélf kunt doen

Bij Critical Alignment Therapie (CAT) is alle aandacht in de les voor jou en leer je wat je zélf kunt doen. Je krijgt inzicht in je klacht, je (bewegings)gewoontes en je houding, zowel fysiek als mentaal. Met behulp van speciaal daarvoor ontworpen tools, zoals het boogje en de yogastrip uit de video, zoeken we bewust de plekken op waar spanning zit, met de intentie deze te doorbreken. Een vrije beweging, tot op wervelniveau, weer mogelijk te maken.

De intake - meteen daarna kun je aan de slag

Voorafgaand aan de lessen maken we een afspraak voor een intake, waarin we kennis kunnen maken. Daarnaast wordt de oorsprong van je klacht gelokaliseerd. Vaak is die te vinden in de rug.

Op basis daarvan krijg je meteen een oefening mee voor thuis. Plus een gericht advies voor een eventueel vervolgtraject. Dit traject kan bestaan uit een serie privélessen, deelname aan de groepslessen (indien gewenst) of een combinatie van groeps- en privélessen. Leidend in dit advies is wat, passend bij jouw wensen, de beste manier lijkt om je natuurlijke bewegingsvrijheid te herstellen.

Een intake duurt 30-60 minuten. Meenemen: prettig zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. Er is een kleedruimte.

De privélessen

Privélessen Critical Alignment Therapie verschillen van de Critical Alignment Yoga groepslessen in die zin dat de oefeningen op jou persoonlijk zijn aangepast. Zodanig dat deze op een veilige manier als therapie kunnen worden ingezet. Afgestemd op jouw specifieke klachten, bewegingsmogelijkheden en doel.

Gedurende de therapie blijven we continue samen evalueren hoe het gaat. Op deze manier komen we er snel achter welke oefeningen in jouw geval het beste werken (dit is bij iedereen anders). Naast de lessen in de studio is het sterk aan te raden ook thuis met regelmaat te oefenen, o.a. om het herstelproces te bespoedigen. De oefeningen voor thuis krijg je na de les mee.

CAT gaat goed samen met andere behandelingen. Stel je behandelend therapeut/arts altijd op de hoogte. Onderling overleg is mogelijk.

Twijfel je tussen groeps- of privéles?

Voor deelname aan de Critical Alignment Yoga groepslessen is geen intake nodig. Dit kan natuurlijk wel, mocht je het prettig vinden om een gericht advies mee te krijgen voor in de lessen betreffende jouw klachten. Ook is dit zinvol als je twijfelt of deelname aan de groepslessen momenteel wel haalbaar voor je is. Een intake kan je in dat geval helpen bij het maken van de keuze.

door... Esther Nijdam
op... afspraak

Beschikbaarheid

zondag, dinsdag en woensdag

"Ik ben de eerste en vooralsnog enige docente in Friesland die de 3,5-jarige opleiding Critical Alignment Yoga en de 4-level training Critical Alignment Therapie bij Gert van Leeuwen heeft afgerond. Om up to date te blijven neem ik jaarlijks deel aan CAT Verdiepingsweekenden, de yogaweek voor Critical Alignment docenten in Frankrijk en volg ik met enige regelmaat groepslessen bij het Instituut voor Critical Alignment Yoga en Therapie in Amsterdam. Daarnaast lees ik veel over (de relatie tussen) lichaam & geest en houd ik de ontwikkelingen op het gebied van body & mind nauwlettend in de gaten."
Intakesessie

€35,-

Lespakketten
les 1 t/m 4
60p.les
+/- 1 maand
lesduur 60 min
les 5 t/m 8
55p.les
+/- 2 maanden
lesduur 60 min
les 9 t/m 12, en verder
50p.les
+/- 3 maanden
lesduur 60 min

Bij betaling van 8 lessen ineens €20,- korting.

Bij betaling van 12 lessen ineens €60,- korting.

Losse privéles

€75,-

Credits video:
Presentatie Gert Backbender van Gert van Leeuwen op Vimeo.
Camera en montage: Peter Mader. Muziek: Joffry Arthur – www.solopiano.nl


CONTACT

YOGA STATEParkstraat 28
9001 AT Grou
Yoga & Service | Esther
06-29578684 (va.11:00)


LET'S CONNECT

OVER YOGA STATE

De locatie voor yoga en yogatherapie in Grou en omgeving. Je hoeft geen ervaring te hebben om te kunnen starten en kunt op ieder moment instromen. Hoe het nu met je gaat is het startpunt van een proces waarin je steeds weer iets nieuws ontdekt.

Critical Alignment Yoga Friesland | Flow Yoga | Hatha Yoga (yn it Frsysk) | Wake Up Yoga | Relax-Yin Yoga | Hatha-Relax Yoga | Critical Alignment Therapie Friesland | Personal Yoga Training | Privélessen | Bedrijfsyoga.

Docenten: Esther Nijdam, Joke Smid, Renske Stoutjesdijk, Baukje Nynke Hoogeboom en Janel Hoogendoorn.

BEDRIJFSGEGEVENS

IBAN  NL74 RABO 0306 6947 78 t.n.v. Yogaminded
KvK  34308871
BTW  NL 0014 51 077 B72

NIEUWSBRIEF

Ontvang het Yoga State nieuws, met inspiratie op het gebied van yoga en gezondheid. We houden je up to date over leuke acties, workshops en (eventuele wijzigingen in) het lesrooster.