Critical Alignment

Wat zijn de voordelen van Critical Alignment? Uitleg van Gert van Leeuwen

Je loopt al een tijd rond met een bepaalde klacht of blessure. Het beïnvloedt je manier van bewegen in je dagelijkse leven of tijdens het sporten. Fysiek en/of mentaal. Je hebt al van alles geprobeerd, maar het komt steeds terug.


  • pijnklachten aan rug, nek, schouders, armen, benen en/of gewrichten. Van (uitbehandelde) aspecifieke klachten tot hernia.
  • (sport)blessures waar je maar last van blijft houden
  • scoliose (S-vorm van de rug), kyfose ('bolle' rug), RSI/KANS, etc.
  • stress gerelateerde klachten zoals ademhalingsproblemen, hyperventilatie, overspannenheid, burn-out
  • klachten vanwege je (werk)houding
  • niet lekker in je vel zitten
  • angst om te bewegen en/of te vallen
  • preventief
Krijg inzicht in wat je zélf kunt doen

Bij Critical Alignment Therapie (CAT) is alle aandacht in de les voor jou en leer je wat je zélf kunt doen. Je krijgt inzicht in je klacht, je (bewegings)gewoontes en je houding, zowel fysiek als mentaal. Met behulp van speciaal daarvoor ontworpen tools, zoals het boogje en de yogastrip uit de video, zoeken we bewust de plekken op waar spanning zit, met de intentie deze te doorbreken. Een vrije beweging, tot op wervelniveau, weer mogelijk te maken.

De intake - meteen daarna kun je aan de slag

Voorafgaand aan de lessen maken we een afspraak voor een intake, waarin we kennis kunnen maken. Daarnaast wordt de oorsprong van je klacht gelokaliseerd. Vaak is die te vinden in de rug.

Op basis daarvan krijg je meteen een oefening mee voor thuis. Plus een gericht advies voor een eventueel vervolgtraject. Dit traject kan bestaan uit een serie privélessen, deelname aan de groepslessen (indien gewenst) of een combinatie van groeps- en privélessen. Leidend in dit advies is wat, passend bij jouw wensen, de beste manier lijkt om je natuurlijke bewegingsvrijheid te herstellen.

Een intake duurt 30-60 minuten. Meenemen: prettig zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. Er is een kleedruimte.

De privélessen

Privélessen Critical Alignment Therapie verschillen van de Critical Alignment Yoga groepslessen in die zin dat de oefeningen op jou persoonlijk zijn aangepast. Zodanig dat deze op een veilige manier als therapie kunnen worden ingezet. Afgestemd op jouw specifieke klachten, bewegingsmogelijkheden en doel.

Gedurende de therapie blijven we continue samen evalueren hoe het gaat. Op deze manier komen we er snel achter welke oefeningen in jouw geval het beste werken (dit is bij iedereen anders). Naast de lessen in de studio is het sterk aan te raden ook thuis met regelmaat te oefenen, o.a. om het herstelproces te bespoedigen. De oefeningen voor thuis krijg je na de les mee.

CAT gaat goed samen met andere behandelingen. Stel je behandelend therapeut/arts altijd op de hoogte. Onderling overleg is mogelijk.

Twijfel je tussen groeps- of privéles?

Voor deelname aan de Critical Alignment Yoga groepslessen is geen intake nodig. Dit kan natuurlijk wel, mocht je het prettig vinden om een gericht advies mee te krijgen voor in de lessen betreffende jouw klachten. Ook is dit zinvol als je twijfelt of deelname aan de groepslessen momenteel wel haalbaar voor je is. Een intake kan je in dat geval helpen bij het maken van de keuze.

door... Esther Nijdam
op... afspraak

Beschikbaarheid

dinsdag of woensdag

"Ik ben de eerste en vooralsnog enige docente in Friesland die de 3,5-jarige opleiding Critical Alignment Yoga en de 4-level training Critical Alignment Therapie bij Gert van Leeuwen heeft afgerond. Om up to date te blijven neem ik jaarlijks deel aan CAT Verdiepingsweekenden, de yogaweek voor Critical Alignment docenten in Frankrijk en volg ik met enige regelmaat groepslessen bij het Instituut voor Critical Alignment Yoga en Therapie in Amsterdam. Daarnaast lees ik veel over (de relatie tussen) lichaam & geest en houd ik de ontwikkelingen op het gebied van body & mind nauwlettend in de gaten."
Intakesessie

€35,-

Lespakketten
4 lessen
60p.les
+/- 1 maand
lesduur 60 min
8 lessen
55p.les
+/- 2 maanden
lesduur 60 min
12 lessen
50p.les
+/- 3 maanden
lesduur 60 min
Losse privéles

€75,-

Credits video:
Presentatie Gert Backbender van Gert van Leeuwen op Vimeo.
Camera en montage: Peter Mader. Muziek: Joffry Arthur – www.solopiano.nl