Pand Yoga State

Ingewikkeld, alleen voor lenige mensen, zweverig en een ‘vrouwending’. Een aantal vooroordelen die de ronde doen over yoga. Tegenwoordig is dit allang niet meer zo en zeker niet bij Yoga State.

Hier kun je terecht voor heldere en praktische yogalessen, een ontspannende massage of yoga als therapie in de vorm van privéles. Vanuit hun ruime ervaring en grondige opleiding verzorgen oprichtster Esther Nijdam, yogadocenten Baukje Mulder, Joke Smid en Anna Wallendal toegankelijke lessen.


De kracht van de combinatie

In de rustige lessen, zoals Relax Yoga en Hatha Yoga (yn it Frysk), staat het voelen en (weer) leren ontspannen centraal. Slow Flow Yoga is juist wat actiever. Power-Vinyasa Yoga is de meest intensieve les op ons rooster. Bij de laatste twee beweeg je vloeiend van houding naar houding, als in een flow.

Critical Alignment Yoga en Wake Up Yoga zitten daar wat tussenin. Door te ontspannen, bewegen, te oefenen met coördinatie en van daaruit weer kracht op te bouwen, keert het lichaam terug naar zijn neutrale stand en krijg je weer rust in je hoofd.

Allemaal wegen naar hetzelfde doel:
Spanning vrijmaken, waardoor je meer bewegingsvrijheid ervaart op alle vlakken.
De balans tussen lichaam, geest en gevoel wordt hersteld.

Het is maar net welke les en docent het beste bij jou past. Als je ervoor kiest om verschillende lessen te combineren, zul je merken dat ze elkaar ook heel mooi kunnen aanvullen.


Starten met yoga

De beste violist heeft ooit ook een keer zijn eerste (waarschijnlijk valse) noot gespeeld. Met yoga beginnen werkt hetzelfde. Je hoeft dus geen ervaring te hebben of lenig te zijn. Het startpunt is hoe het nu met je gaat. Hoe dat ook maar is. Mocht je toch twijfelen of je wel mee kunt doen, neem gerust contact op voor persoonlijk advies.

Alle spullen liggen bij binnenkomst al voor je klaar. De lessen op het rooster worden zodanig gegeven dat je op ieder moment kunt instromen. Je kunt het zien als een proces, waarin je steeds meer ontdekt.

Over jezelf, je lichaam, denken, emoties, energie, je omgeving... Yoga betekent 'verbinden'. Het één bestaat niet zonder het ander. Alles werkt met elkaar samen en vormt een subtiele balans.

We adviseren je een paar (verschillende) lessen te volgen om een goed beeld te krijgen. Een regelmaat op te bouwen in je bezoek aan de lessen. Dan ontdek je vanzelf wat yoga voor jou kan betekenen. Vanuit een open (Yoga) State of mind.

Esther Nijdam

Esther Nijdam

eigenaar
yogadocent

Critical Alignment Yoga
Wake Up Yoga
Critical Alignment Therapie
Personal Yoga Training
Baukje Nynke Hoogeboom

Baukje Nynke Hoogeboom

yogadocent

Relax-Yin Yoga
Eveline Rouw

Eveline Rouw

yogadocent

Power-Vinyasa Yoga
Joke Smid

Joke Smid

yogadocent

Hatha Yoga (yn it Frysk)
Martin Struik

Martin Struik

yogadocent

Hatha Yoga
Relax-Yin Yoga
Renske Stoutjesdijk

Renske Stoutjesdijk

yogadocent

Slow Flow Yoga
Esther Nijdam

Esther Nijdam
eigenaar en yogadocent
Critical Alignment Yoga en Therapie Friesland, Wake up Yoga, Private Yoga Training en Bedrijfsyoga

Hoe ik na jaren met klachten de kracht in mijn rechter arm weer terug kreeg, dankzij één belangrijk inzicht vanuit de Critical Alignment.

Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren. Mijn afspraak op Blankenstraat 166 in Amsterdam, met Gert van Leeuwen. De ontwikkelaar van de Critical Alignment methode.

Ik vertelde hem dat ik ontwerper was en teveel had gehaakt (ja lach maar). Dat ik daardoor enorme pijn had in mijn pols. Met tintelingen en kramp in mijn rechterarm... Lees hier het hele verhaal

Baukje Nynke Hoogeboom

Baukje Nynke Hoogeboom
yogadocent
Relax Yin Yoga

Coming soon

Coming soon

Eveline Rouw

Eveline Rouw
yogadocent
Power-Vinyasa Yoga

Ik hoop dat iedereen zich welkom en veilig voelt op de mat. Op deze manier kan er ruimte ontstaan om te ervaren en te oefenen.

Als puber stond ik voor het eerst op de mat. Ik had les van een oude man, maar het was te intens op dat moment en er ontstond teveel wrijving. Jaren later mocht ik weer in contact komen met yoga. Dit keer op het strand van het prachtige Vlieland, in een heerlijk ochtend zonnetje, met als afsluiter de natte dolfijn. Het voelde licht, ontspannen en fijn. Dit voelde als iets van en voor mezelf. Vanaf dat moment was het aan en ik was halsoverkop verliefd.

Ik volgde de Teacher Training Vinyasa (200 uur) en Yin (200 uur) van Johan Noorloos (De Nieuwe Yogaschool). Onlangs rondde ik de Advanced Study Creative & Intelligent Sequencing (50 uur) af, gegeven door Daphne Koken (De Nieuwe Yogaschool).

Mijn passie ligt bij alles waar mijn hart van gaat zingen: yoga, reizen, heerlijk eten maar vooral liefde delen met iedereen die mij lief is en samen met hen herinneringen maken.

In mijn lessen hoop ik dat iedereen zich welkom en veilig voelt op de mat. Op deze manier kan er ruimte ontstaan om te ervaren en te oefenen. Hetgeen wat je wilt ervaren, of waar je mee wilt oefenen ligt bij jezelf, maar het is mooi dat je weet en voelt dat dit in mijn les kan en mag; die ruimte is er.

Joke Smid

Joke Smid
yogadocent
Hatha Yoga (yn it Frysk)

In mijn lessen ligt de nadruk op het even niet je best doen.

Ik ben Joke Smid en woon in Jirnsum. In 1985 ben ik begonnen met Aurean-yoga, gegeven door Jan v.d. Pal uit Sneek. Al meer dan 16 jaar geef ik les in Grou. Sinds 2000 ben ik Aurean-yoga docent.

Tijdens de les spreek ik Frysk, maar omdat ik alle houdingen mee doe hoeft de taal geen probleem te zijn.

In mijn lessen ligt de nadruk op het even niet je best doen. Wees lief en geduldig, vooral voor jezelf. Je leert luisteren naar je eigen lichaam door je aandacht naar binnen te richten. Even stil te staan bij wat je voelt. Als je voelt dat er iets rekt is het al goed genoeg. Wanneer je luistert naar je lichaam blijf je binnen je grenzen. Accepteer je dat de grens nu ergens anders kan liggen dan eerder.

Martin Struik

Martin Struik
yogadocent
Hatha Yoga, Relax Yin Yoga

Coming soon

Coming soon

Renske Stoutjesdijk

Renske Stoutjesdijk
yogadocent
Slow Flow Yoga

Coming soon

Coming soon


Schrijf hier je feedback

Bijvoorbeeld... Heb je iets bijzonders ervaren in de les? Of in de dagen erna? Een puntje van aandacht? Heb je bepaalde wensen? Een goed idee?


CONTACT

YOGA STATEParkstraat 26
9001 AT Grou
Yoga & Service | Esther
06-29578684 (va.11:00)
Massage | Alien


LET'S CONNECT

OVER YOGA STATE

De locatie voor yoga, yogatherapie en massage in Grou en omgeving. Je hoeft geen ervaring te hebben om te kunnen starten en kunt op ieder moment instromen. Hoe het nu met je gaat is het startpunt van een proces waarin je steeds weer iets nieuws ontdekt.

Critical Alignment Yoga | Yin & Flow Yoga | Power-Vinyasa Yoga | Slow Flow Yoga | Hatha Yoga (yn it Frsysk) | Wake Up Yoga | Relax-Yin Yoga | Critical Alignment Therapie Friesland | Personal Yoga Training | Bedrijfsyoga | Holistische massage.

Docenten: Esther Nijdam, Baukje Mulder, Joke Smid, Eveline Rouw, Renske Stoutjesdijk en Baukje Nynke Hoogeboom.
Massagetherapeute: Alien Fikkert.

BEDRIJFSGEGEVENS

IBAN  NL74 RABO 0306 6947 78 t.n.v. Yogaminded
KvK  34308871
BTW  NL 1088 95 439 B01

NIEUWSBRIEF

Ontvang het Yoga State nieuws, met o.a. inspiratie op het gebied van yoga en gezondheid. We houden je up to date over roosterwijzigingen, leuke acties, bijzondere workshops en de lessen.