Pand Yoga State

Ingewikkeld, alleen voor lenige mensen, zweverig en een ‘vrouwending’. Een aantal vooroordelen die de ronde doen over yoga. Tegenwoordig is dit allang niet meer zo en zeker niet bij Yoga State.

Hier kun je terecht voor heldere en praktische yogalessen, een ontspannende massage of yoga als therapie in de vorm van privéles. Vanuit hun ruime ervaring en grondige opleiding verzorgen oprichtster Esther Nijdam, yogadocenten Baukje Mulder, Joke Smid en Anna Wallendal toegankelijke lessen.


De kracht van de combinatie

In de rustige lessen, zoals Relax Yin Yoga en Hatha Yoga, staat het voelen en (weer) leren ontspannen centraal. Slow Flow Yoga is juist wat actiever. Power-Vinyasa Yoga is de meest intensieve les op ons rooster. Bij de laatste twee beweeg je vloeiend van houding naar houding, als in een flow.

Critical Alignment Yoga en Wake Up Yoga zitten daar wat tussenin. Door te ontspannen, bewegen, te oefenen met coördinatie en van daaruit weer kracht op te bouwen, keert het lichaam terug naar zijn neutrale stand en krijg je meer rust in je hoofd.

Allemaal wegen naar hetzelfde doel:
Spanning vrijmaken, waardoor je meer bewegingsvrijheid ervaart op alle vlakken.
De balans tussen lichaam, geest en gevoel wordt hersteld.

Het is maar net welke les en docent het beste bij jou past. Als je ervoor kiest om verschillende lessen te combineren, zul je merken dat ze elkaar ook heel mooi kunnen aanvullen.


Starten met yoga

De beste violist heeft ooit ook een keer zijn eerste (waarschijnlijk valse) noot gespeeld. Met yoga beginnen werkt hetzelfde. Je hoeft dus geen ervaring te hebben of lenig te zijn. Dat is simpelweg een effect van het oefenen. Het startpunt is hoe het nu met je gaat. Hoe dat ook maar is. Mocht je toch twijfelen of je wel mee kunt doen, neem gerust contact op voor persoonlijk advies.

Alle spullen liggen bij binnenkomst al voor je klaar. De lessen op het rooster worden zodanig gegeven dat je op ieder moment kunt instromen. Je kunt het zien als een proces, waarin je steeds meer ontdekt.

Over jezelf, je lichaam, denken, emoties, energie, je omgeving... Yoga betekent 'verbinden'. Het één bestaat niet zonder het ander. Alles hangt met elkaar samen en vormt een subtiele balans.

We adviseren je een paar (verschillende) lessen te volgen om een goed beeld te krijgen en te kunnen voelen welke vorm van yoga bij je past. Een regelmaat op te bouwen in je bezoek aan de lessen. Dan ontdek je vanzelf wat yoga voor jou kan betekenen. Vanuit een open (Yoga) State of mind.

Esther Nijdam

Esther Nijdam

eigenaar
yogadocent

Critical Alignment Yoga
Wake Up Yoga
Critical Alignment Therapie
Personal Yoga Training
Baukje Nynke Hoogeboom

Baukje Nynke Hoogeboom

yogadocent

Relax-Yin Yoga
Eveline Rouw

Eveline Rouw

yogadocent

Power-Vinyasa Yoga
Joke Smid

Joke Smid

yogadocent

Hatha Yoga (yn it Frysk)
Martin Struik

Martin Struik

yogadocent

Hatha Yoga (NL)
Relax-Yin Yoga
Renske Stoutjesdijk

Renske Stoutjesdijk

yogadocent

Slow Flow Yoga
Esther Nijdam

Esther Nijdam
eigenaar en yogadocent
Critical Alignment Yoga en Therapie Friesland, Wake up Yoga, Private Yoga Training en Bedrijfsyoga

Hoe ik na jaren met klachten de kracht in mijn rechter arm weer terug kreeg, dankzij één belangrijk inzicht vanuit de Critical Alignment.

Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren. Mijn afspraak op Blankenstraat 166 in Amsterdam, met Gert van Leeuwen. De ontwikkelaar van de Critical Alignment methode.

Ik vertelde hem dat ik ontwerper was en teveel had gehaakt (ja lach maar). Dat ik daardoor enorme pijn had in mijn pols. Met tintelingen en kramp in mijn rechterarm... Lees hier het hele verhaal

Baukje Nynke Hoogeboom

Baukje Nynke Hoogeboom
yogadocent
Relax Yin Yoga

Coming soon

Coming soon

Eveline Rouw

Eveline Rouw
yogadocent
Power-Vinyasa Yoga

Ik hoop dat iedereen zich welkom en veilig voelt op de mat. Op deze manier kan er ruimte ontstaan om te ervaren en te oefenen.

Als puber stond ik voor het eerst op de mat. Ik had les van een oude man, maar het was te intens op dat moment en er ontstond teveel wrijving. Jaren later mocht ik weer in contact komen met yoga. Dit keer op het strand van het prachtige Vlieland, in een heerlijk ochtend zonnetje, met als afsluiter de natte dolfijn. Het voelde licht, ontspannen en fijn. Dit voelde als iets van en voor mezelf. Vanaf dat moment was het aan en ik was halsoverkop verliefd.

Ik volgde de Teacher Training Vinyasa (200 uur) en Yin (200 uur) van Johan Noorloos (De Nieuwe Yogaschool). Onlangs rondde ik de Advanced Study Creative & Intelligent Sequencing (50 uur) af, gegeven door Daphne Koken (De Nieuwe Yogaschool).

Mijn passie ligt bij alles waar mijn hart van gaat zingen: yoga, reizen, heerlijk eten maar vooral liefde delen met iedereen die mij lief is en samen met hen herinneringen maken.

In mijn lessen hoop ik dat iedereen zich welkom en veilig voelt op de mat. Op deze manier kan er ruimte ontstaan om te ervaren en te oefenen. Hetgeen wat je wilt ervaren, of waar je mee wilt oefenen ligt bij jezelf, maar het is mooi dat je weet en voelt dat dit in mijn les kan en mag; die ruimte is er.

Joke Smid

Joke Smid
yogadocent
Hatha Yoga (yn it Frysk)

In mijn lessen ligt de nadruk op het even niet je best doen.

Ik ben Joke Smid en woon in Jirnsum. In 1985 ben ik begonnen met Aurean-yoga, gegeven door Jan v.d. Pal uit Sneek. Al meer dan 16 jaar geef ik les in Grou. Sinds 2000 ben ik Aurean-yoga docent.

Tijdens de les spreek ik Frysk, maar omdat ik alle houdingen mee doe hoeft de taal geen probleem te zijn.

In mijn lessen ligt de nadruk op het even niet je best doen. Wees lief en geduldig, vooral voor jezelf. Je leert luisteren naar je eigen lichaam door je aandacht naar binnen te richten. Even stil te staan bij wat je voelt. Als je voelt dat er iets rekt is het al goed genoeg. Wanneer je luistert naar je lichaam blijf je binnen je grenzen. Accepteer je dat de grens nu ergens anders kan liggen dan eerder.

Martin Struik

Martin Struik
yogadocent
Hatha Yoga (NL), Relax Yin Yoga

Creer ruimte in je lichaam door het simpelweg toe te staan, je over te geven aan de zwaartekracht.

Soms overkomen je dingen, die de passie in je los maken. Kom toch even meedoen, zei de Yoga-juf in het sportcentrum, waar ik er net 1,5 uur RPM op had zitten. Ach, ik zal er niet slechter van worden en na enig gepruttel sprong ik onder de douche en deed nog een uurtje Yoga mee. Dit voelde erg lekker en er volgden meer yogalessen. Hier wil ik meer van weten, laat ik maar eens een weekje Yoga gaan doen in een mooi Frans oord. Het was Eric Staals die de passie in mij wakker maakte. Een startpunt voor een nieuwe verkenning in het leven.

Na nog vele yogalessen en nog een weekje over Vayu’s in Frankrijk ging ik op zoek naar verdieping. Op naar een Yoga Ashram in Duitsland om van ‘s morgens 6 uur tot 22 uur in de avond een aantal weken de filosofie van de Hatha Yoga te doorgronden. Zo intensief, dat je geen tijd meer hebt om aan andere dingen te denken. Heerlijk om te doen, met tegelijkertijd een inwijding in de vegetarische keuken. Ook heerlijk trouwens.

De Hatha Yoga lessen van Odra Litjens leerden mij de energetische kant van de yoga, afgewisseld met intensive weekenden van David Jacobs uit Zuid-Afrika, op het gebied van Iyengar yoga, zeer leerzaaam voor de yoga techniek. In de Yin Yoga opleiding van Johan Noorloos leerde ik de kunst van het loslaten in de yoga. Ruimte creëren in je lichaam door het simpelweg toe te staan, je over te geven aan de zwaartekracht.

Dit leverde ook wel een kritische houding op t.a.v. de strenge Iyengar benadering. Hoe zit dat dan? Het antwoord vond ik bij de Critical Alignment van Gert van Leeuwen. De technisch/fysieke kant van Iyengar wordt verbonden met de energetische benadering van de ontspanning, het loslaten.

Het meest geniet ik van yoga in een warme omgeving, op het strand van Schiermonnikoog, en buiten de zomer op de stranden van mijn geliefde Portugal.

Renske Stoutjesdijk

Renske Stoutjesdijk
yogadocent
Slow Flow Yoga

Yoga is leuk! Het is geweldig om te ontdekken wat je lichaam allemaal kan.

Yoga is mij met de paplepel ingegoten. Toen ik nog heel klein was, leerden mijn ouders mij spelletjes en ademhalingsoefeningen om beter te slapen, waarvan ik toen natuurlijk nog niet wist dat het yoga was. Ik herinner me dat ik mijn vader vaak yoga zag doen, en al plaagde ik hem dat hij volgens mij gewoon stiekem lag te slapen, vond ik het ook wel reuze interessant.

Toch stapte ik zelf pas jaren later op de mat. Toen ik als tiener te horen kreeg dat ik fibromyalgie heb, begon voor mij een lange zoektocht naar balans. Sporten had me altijd geholpen rust te creëren in de drukte in mijn hoofd, maar het lukte me maar niet om mijn fysieke grenzen te bewaken; ik ging elke keer te ver.

Tot ik, inmiddels begin twintig en alle blessures zat, besloot yoga een kans te geven. Ik begon rustig, met Slow Flow, en ik merkte al snel dat dit iets was wat ik wél kon met fibromyalgie. Sterker nog, ik begon me steeds beter te voelen! Ik werd steeds fitter en sterker. Toen ik Power Vinyasa yoga ontdekte, was het plaatje compleet. Fysiek uitdagend genoeg om zelfs mijn hoofd stil te krijgen, maar mét respect voor mij lichaam.

Ik volgde de Vinyasa Teacher Training (200 uur) van Johan Noorloos en Advanced Study Creative & Intelligent Sequencing (50 uur) met Daphne Koken (beide De Nieuwe Yogaschool). Ook heb ik deelgenomen aan de workshop Zwangere/pas bevallen vrouw in les integreren van Liese van Dam en heb ik de Kinderyoga bijscholing van Helen Purperhart (Jip & Jan Academie) afgerond.

Behalve yoga ben ik gek op koken, varen, fietsen, buiten zijn en bellenblazen. En al die dingen dan het liefst samen met mijn kleine meid.

In mijn lessen wil ik je graag de rust laten ervaren die yoga mij geeft, maar zeker ook het plezier. Yoga is leuk! Het is geweldig om te ontdekken wat je lichaam allemaal kan, maar het is ook heel fijn om te kunnen lachen om wat (nog) niet lukt. De combinatie tussen rust, focus, uitdaging en plezier, dát hoop ik over te kunnen brengen als docent.


Schrijf hier je feedback

Bijvoorbeeld... Heb je iets bijzonders ervaren in de les? Of in de dagen erna? Een puntje van aandacht? Heb je bepaalde wensen? Een goed idee?


CONTACT

YOGA STATEParkstraat 26
9001 AT Grou
Yoga & Service | Esther
06-29578684 (va.11:00)
Massage | Alien


LET'S CONNECT

OVER YOGA STATE

De locatie voor yoga, yogatherapie en massage in Grou en omgeving. Je hoeft geen ervaring te hebben om te kunnen starten en kunt op ieder moment instromen. Hoe het nu met je gaat is het startpunt van een proces waarin je steeds weer iets nieuws ontdekt.

Critical Alignment Yoga Friesland | Slow Flow Yoga | Power-Vinyasa Yoga | Hatha Yoga (NL) | Hatha Yoga (yn it Frsysk) | Wake Up Yoga | Relax-Yin Yoga | Critical Alignment Therapie Friesland | Personal Yoga Training | Bedrijfsyoga | Holistische massage.

Docenten: Esther Nijdam, Joke Smid, Eveline Rouw, Renske Stoutjesdijk, Baukje Nynke Hoogeboom en Martin Struik.
Massagetherapeute: Alien Fikkert.

BEDRIJFSGEGEVENS

IBAN  NL74 RABO 0306 6947 78 t.n.v. Yogaminded
KvK  34308871
BTW  NL 1088 95 439 B01

NIEUWSBRIEF

Ontvang het Yoga State nieuws, met o.a. inspiratie op het gebied van yoga en gezondheid. We houden je up to date over roosterwijzigingen, leuke acties, bijzondere workshops en de lessen.